Endüstriyel Otomasyon

Endüstriyel Otomasyon; endüstride, insan gücü kullanılarak yapılan işlerin mekanik, elektronik ve bilgisayar tabanlı sistemler kullanılarak otomatik olarak gerçekleştirilmesi ve kontrol edilmesidir.
İnsan müdahalesi olmadan daha üstün performans gösteren teknolojilerle, endüstriyel işlemlerin otomatik işletilmesi ve kontrol edilmesi olarak da endüstriyel otomasyonu tanımlanabilir.
Endüstriyel Otomasyon Sistemleri
Endüstriyel otomasyon sistemlerinde robotlar, bilgisayarlar, sensörler, algılayıcılar, elektronik ekipmanlar ve bilgi teknolojileri gibi kontrol sistemleri kullanılır.
İnsan gücünün yerini alabilen endüstriyel otomasyon sistemleri ile hızlı ve düşük maliyetli üretim, yüksek rekabet gücü ve yüksek kaliteli hizmet hedeflenmektedir.
Endüstriyel otomasyon sistemlerinin kurulum maliyetleri pahalı gelebilir; ancak uzun vadede işçilikten, bakım masraflarından, olası hatalardan, zamandan kazancı düşününce yatırım maliyetini çok kısa bir sürede karşıladığı görülür.
Toplam işin paylaşım yüzdesi otomasyonun seviyesini belirler. İnsan gücünün yoğun olduğu otomasyon sitemleri yarı otomasyon, makinenin yoğun olduğu sistemler de tam otomasyon olarak tanımlanmaktadır.
Endüstriyel otomasyonun temel amacı, üretim sürecinde yer alan insan gücünü en aza indirmektir. 7 gün 24 saat çalışan sistemlerin kurulması ile üretimin kesintisiz devam etmesi sağlanmaktadır.
Neredeyse her iş kolunda endüstriyel otomasyona rastlanmaktadır. Üretimin hızlanması, kalitenin artırılması ve maliyetlerin düşürülmesi amacıyla işletmeler artık insan gücünü en aza indirgeyip makine gücünü artırmak istemektedir. Endüstriyel otomasyon teknolojileri imalat sanayi, savunma sanayi, otomobil endüstrisi, sağlık uygulamaları, ulaşım sektörü, mobilya sektörü gibi pek çok alanda kullanılmaktadır.
Firmamız, endüstriyel otomasyon sistemlerin projelendirilmesi, tasarımı, üretimi, montajı, teknik servis hizmeti ve yedek parça temini konularında uzmanlaşmıştır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN